Omgeving


De plaatsen rond de Achensee hebben een dorps karakter, zijn kleinschalig en gericht op families met kinderen, sporters en ouderen. Het hele gebied rond de Achensee is zeer kindvriendelijk. Er zijn verschillende winkeltjes, eetgelegenheden en berghutten, maar discotheken zult u er nauwelijks vinden. (kinder)Skischolen, verhuurlocatie voor ski-/snowboard-/fiets-en mountainbikeartikelen zijn er genoeg.

Het skigebied is niet zo groot en niet geschikt voor lange tourtochten. Het prijsniveau van de skiliften en lessen ligt aanzienlijk lager dan bij andere skigebieden in Oostenrijk. Echter, de uitgestrekte skigebieden van het Zilltertal (bv.Fügen, Hochfügen en Mayerhofen) liggen op ca. 20 minuten rijafstand.

Voor de gasten die sport liever aan anderen overlaten zijn er ook voldoende mogelijkheden. 's Zomers de prachtige natuur vanaf Europa's oudste stoomtandradbaan aan zich voorbij laten trekken bijvoorbeeld, of genieten vanaf de stomers van Achensee-scheepvaart die volgens een vaste dienstregeling koers zetten naar verschillende aanlegplaatsen rondom het meer. In de winter kunt u met de Rofanseilbahn (gondel) naar boven om vanuit een ligstoel in het zonnetje te genieten van het wintersportgebied en de natuur. De gezellige berghutten nodigen uit tot een hapje en een drankje.

Het Achenseegebied ligt zeer centraal voor uitstapjes naar de prachtige steden Innsbruck, Salzburg en München. Italie en de Grossglockner (hoogste berg van Oostenrijk) behoren ook tot de mogelijkheden voor een dagtocht. In de omgeving zijn diverse musea, authentieke dorpjes, dierentuinen en talloze andere (culturele) bezienswaardigheden.